Buurt van Tiny Houses in Almere

Buurt van Tiny Houses in Almere

Nieuws
Door: Petra Starink | 16-02-2017

Begin 2016 lanceerde de gemeente Almere en het Woningbouwatelier de ideeenprijsvraag `Bevrijd Wonen. Jouw Tiny House in Almere!’ Afgelopen woensdag zijn de 16 overgebleven ontwerpen gepresenteerd, de deelnemers nemen een stap in het realiseren van hun Tiny House op locatie.

Huisjes van 50 m2

In totaal worden de komende maanden 20 kleine huisjes gebouwd in het kader van de BouwEXPO Tiny Housing Almere. Alle huisjes hebben een kleiner oppervlak dan 50 m2. De kavels zijn relatief klein en varieren tussen de 18m2 en 100m2. Op het grote bouwveld groeit de komende maanden een uitzonderlijk woonbuurtje. Met een enorme diversiteit in architectuur en een hoge dichtheid ontstaat daar een woonalternatief voor kleine huishoudens die in de stad willen wonen.

Zelfvoorzienende Tiny Houses

De BouwEXPO Tiny Housing Almere biedt op het kleinere bouwveld tijdelijk ruimte aan zelfvoorzienende Tiny Houses. Deze huisjes zijn vooral bedoeld voor plekken die tijdelijk braak liggen of afgelegen gebieden waar geen aansluiting op het riool en de nutsvoorzieningen zijn.

Almere ziet de BouwEXPO Tiny Housing als een start om deze woonvorm op grotere schaal uit te rollen in de stad. Zo komt de stad tegemoet aan de demografische ontwikkeling met meer een en tweepersoonshuishoudens, die een unieke woonwens hebben.

Living Lab

Almere is het `living lab’ waar vernieuwende woonconcepten worden gerealiseerd. Als onderdeel van het programma Almere 2.0 worden vernieuwende woonconcepten gerealiseerd door het Woningbouwatelier, die ook landelijk in de belangstelling staan.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.