Buurtontwikkelaar Van Wijnen wint met De Bostuinen

Actualiteiten, Nieuws, Project kort

Buurtontwikkelaar Van Wijnen wint met De Bostuinen

Door: Redactie ArchitectuurNL | 06-07-2023

De zogenaamde Indische Buurt in Zwijndrecht staat aan de vooravond van een grootschalige herontwikkeling. De aanbesteding voor de ontwikkeling is gewonnen door Buurtontwikkelaar Van Wijnen met het plan ‘De Bostuinen’. Dit plan betreft één van de projecten binnen Diztrikt en omvat de omgeving rond het station van Zwijndrecht. De Indische buurt is onderdeel van het Stationskwartier en wordt een wijk met veel groen, een open karakter en kwalitatief goede woningen.

Fase 1 van het project omvatte de nieuwbouw van 29 gezinswoningen aan de Sumatralaan. De volgende fase brengt een veel grotere verandering met zich mee. De sloop van verouderde woningen van Woonkracht10 en de gemeentelijke Basisschool de Dolfijn. Er komen meer nieuwbouwwoningen voor terug.

Honderd woningen

Het plan De Bostuinen omvat de bouw van totaal 100 woningen voor Woonkracht10. Er komen 27 driekamerappartementen en 60 grondgebonden eengezinswoningen in verschillende huurprijsklassen en grootte en 13 vrije sector huurwoningen. Ook zal Van Wijnen 93 koopwoningen met zowel appartementen als grondgebonden eengezinswoningen ontwikkelen voor eigen rekening en risico. Hiermee wordt een volksbuurt-nieuwe-stijl gecreëerd waar trots, groei en verbinding centraal staan.

Een groene omgeving met ruimte voor bomen en planten die je tegenkomt in een bos en collectieve tuinen voor de bewoners. Het vergroten van de leefbaarheid en aantrekkelijkheid van zowel de woningen als de openbare ruimte zijn uitgangspunt in het plan.

Conceptueel bouwen

De Indische Buurt wordt verrijkt met een divers woonprogramma. De nieuwe woningen worden geproduceerd in de woningfabriek van Van Wijnen. Fijn Wonen, één van de woonoplossingen van Van Wijnen, realiseert snel betaalbare, mooie en duurzame woningen van voorspelbare kwaliteit. Door de mix aan prijzen en segmenten wordt het een buurt waar bewoners de mogelijkheid hebben om wooncarrière te maken. Een plek waar blijvers zich thuis voelen en nieuwkomers aangenaam worden verrast.

Planning

Dit jaar start Van Wijnen met de uitwerking van de plannen. In 2024 wordt gestart met het slopen en bouwrijp maken van de grond, waarna naar verwachting eind 2024 kan worden gestart met de bouw. De oplevering van de nieuwe woningen zal gefaseerd plaatsvinden vanaf medio 2026.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.