C&A pand Vredenburg krijgt oorspronkelijk uiterlijk terug

Nieuws

C&A pand Vredenburg krijgt oorspronkelijk uiterlijk terug

Door: Petra Starink | 28-08-2018

Het voormalige pand van C&A in Utrecht krijgt haar oorspronkelijke uiterlijk terug. De natuurstenen platen met grote vierkante ramen maken plaats voor bakstenen en verticale ramen. Het ontwerp voor de nieuwe gevel is van Rijnboutt-architecten.

Rijnboutt bekend met projecten in Utrecht

Frederik Vermeesch van Rijnboutt-architecten heeft zijn plan gepresenteerd voor de Utrechtse welstandscommissie. De commissie kon hiermee instemmen, anders dan met een vorig plan dat naar haar oordeel teveel staal en glas bevatte. Eigenaar Redevco schakelde vervolgens Rijnboutt in. Het architectenbureau uit Amsterdam is zeer vertrouwd met de directe omgeving: het ontwierp de renovatie van De Bijenkorf en is verantwoordelijk voor de herontwikkeling van het postkantoor aan de Neude.

Oorspronkelijk uiterlijk terug

Het oorspronkelijke ontwerp van het C&A-gebouw van architect Jan van der Laan (de broer van Hans van der Laan) uit 1933-1939, is aan de zijde van de St. Jacobsstraat sinds vorig jaar weer helemaal zichtbaar. Vorige zomer werd daar de uit de jaren tachtig van de vorige eeuw daterende traverse weggehaald.

Markante overstekende kap

De gevel aan de Jacobsstraat is nu weer zoals vroeger. Rijnboutt wil die lijn doortrekken, de hoek om naar het Vredenburg zodat het gebouw meer als één geheel oogt. De bovenste etage, in gebruik bij het vergadercentrum Vredenburg, krijgt een markante, overstekende kap.Het voormalige warenhuis staat sinds anderhalf jaar leeg. De bedoeling is dat de Franse sportketen Decathlon hier haar intrek neemt. Woordvoerder Jack de Vreede van Redevco verwacht dat eind dit jaar met de verbouwing begonnen kan worden en het pand tegen de zomer van volgend jaar opgeleverd wordt.

Beeld: Rijnboutt-architecten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.