Cabriohuis met dakterras

Cabriohuis met dakterras

Nieuws
Door: Petra Starink | 17-09-2014

Bart Cardinaal en Nadine Roos van het ontwerp en architectenbureau HUNK-design hebben hun 19de eeuwse bovenwoning in Rotterdam omgetoverd tot een waar paradijs. In de zomer is het een open woning met dakterras, in de winter schuift een glazen dak over het terras en is het een winterkamer.

De bewoners wonen hier al sinds hun studententijd maar door de komst van hun dochter wilde ze meer ruimte en een tuin of dakterras. Voor een schappelijke prijs konden ze de 19de eeuwse woning kopen en kon er worden gebouwd. Om een buitenruimte te creeeren moest een groot deel van het puntdak verwijderd worden, daardoor zou de bovenste verdieping kleiner worden. De oplossing was om een cabriohuis met een dakterras te realiseren.

Om dit dak te maken moest een groot deel van het dak eraf, en moest het hele huis opnieuw worden ingedeeld. Waar eerst de slaapkamer was is nu het dakterras gebouwd. De slaapkamer is op de plaats gekomen van de oude eetkamer, en de eettafel staat nu op de plek waar vroeger de badkuip stond. De badkamer en keuken zijn van plek verwisseld, en de nieuwe zithoek was vroeger een donker en koud zolderkamertje. Waar vroeger de woonkamer was is nu de speelkamer.

De projecten van HUNK-design zijn te herkennen aan hun vindingrijkheid, en uitnodigend karakter. Een aantal van hun projecten zijn The Silvery Delights, onderzoek Art Station Lelystad Zuid en The Flying Grass Carpet. Dit rondreizend tapijt gemaakt van kunstgras won in 2009 de publieksprijs van de Dutch Design Awards.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.