Calatrava bouwt nieuwe brug

Calatrava bouwt nieuwe brug

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 13-08-2007

De bouw van de vierde brug over het Canal Grande in Venetië treedt in zijn beslissende fase. Een vrachtboot transporteerde het enorme middenstuk van de constructie ter plaatse. Eind juli werden reeds de beide zijstukken van de moderne brug, die het station met de Piazzale Roma op het vasteland moet verbinden, over het Canal Grande getransporteerd. Het ontwerp is van de Spaanse architect Santiago Calatrava.

Met de nieuwe, 94 meter lange constructie kunnen toeristen en pendelaars de lagunestad makkelijk te voet bereiken, in plaats van op een vaporetto (waterbus) aangewezen te zijn. Er was echter ook protest te horen: honderden aanhangers van rechtse partijen demonstreerden in de buurt van de Rialtobrug tegen de hoge kosten van de bouw. Die zijn tijdens de loop van de acht jaar durende plannings- en bouwtijd van vier tot tien miljoen euro opgelopen.

Drie bruggen
Venetië bezit drie bruggen over het Canal Grande: de beroemde Rialtobrug, de Ponte dell’Accademia en de Scalzi-brug. Inmiddels zoekt het stadsbestuur nog naar een toepasselijke naam voor de nieuwe brug, die de Venetianen nu naar de archtitect Ponte di Calatrava vernoemen.

Bron: Hln.be

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.