Caleidoscopia in Atrium Den Haag

Caleidoscopia in Atrium Den Haag

Nieuws
Door: Petra Starink | 10-02-2014

Lisette Huizenga exposeert haar eerste grote kunstwerk Caleidoscopia en haar meest actuele kunstwerk, een 3D animatiefilm in het Atrium van het Stadhuis in Den Haag. Van 12 t/m 28 februari is Caleidoscopia te zien.

Gedurende 3 weken zal Caleidoscopia worden geëxposeerd. De kunstenares noemt het een 3-dimensionaal schilderij. Door de omvang (10 x 7,3 x 3 meter) kan het publiek in het schilderij rondlopen, waardoor het als het ware tijdelijk deel uitmaakt van het werk.

Lisette zegt:”  Het belangrijkste aspect in mijn werk is de beleving van ruimte. Alle muren en vloeren in de installatie zijn geprint met ruimtelijke afbeeldingen die een soort kamers lijken te zijn en die naadloos op elkaar aansluiten. Hierdoor, en door de natuur te verwerken in de virtuele muren, krijg je het gevoel dat je je in een heel andere wereld bevindt. Ik ben een soort ‘virtuele’ architect”.

Lisette Huizenga studeerde aan de Haagse Kunstacademie (KABK) Ze onderzoekt in haar werk de grenzen tussen de illusie van het schilderij en de werkelijkheid. Zij is gefascineerd door de verschillende soorten ‘ruimte’ waarin ons leven zich afspeelt.

Van 12 t/m 28 februari te  zien in het Atrium van het Stadhuis in Den Haag.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.