‘Célestine’ winnaar nieuwe tempel voor Dordrecht

‘Célestine’ winnaar nieuwe tempel voor Dordrecht

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 17-03-2008

Célestine van architecten Johan Selbing en Anouk Vogel heeft vrijdag de prijsvraag ‘Bouwen voor de geest’ in Dordrecht gewonnen. De jury roemde het moderne, vierkante gebouw om het gedurfde ontwerp. De wedstrijd voor de universele stilteruimte in het historisch centrum kreeg 161 inzendingen.

Het is nog de vraag of het paviljoentje van 10 vierkante meter ook wordt gerealiseerd. De Stichting De Stad en Centrum Beeldende Kunst (CBK) Dordrecht, die de wedstrijd uitschreven, zijn nog op zoek naar financiers. Bovendien hopen zij dat de gemeente akkoord gaat. De Stad wil de meditatieruimte in de Kloostertuin realiseren.

Manifestatie
Bij de driedaagse manifestatie ‘Bouwen voor de Geest’ van de Stichting De Stad in Dordrecht op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 maart staat de ontwikkeling in de architectuur van bouwwerken van verschillende religies centraal.

‘Bouwen voor geest’ is een onderwerp dat al jaren leeft bij leden van Stichting De Stad, de club die zich inzet voor kwaliteit van architectuur en openbare ruimte in Dordrecht. Met tentoonstellingen, lezingen, een film en een ontwerpwedstrijd wil De Stad in drie dagen tot de kern komen van het bouwen voor de geest.

Mondiaal
“Het is een interessant onderwerp waar je niet over raakt uitgepraat,” zegt architect en voorzitter Hendrik Groeneweg van De Stad. “De verschillen in beleving van religie zie je over de hele wereld terug in de architectuur.’’

Bron: ANP | AD.nl

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.