Centrum Kaatsheuvel wordt dorps en gezellig

Centrum Kaatsheuvel wordt dorps en gezellig

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 13-02-2009

Het nieuwe centrum in Kaatsheuvel moet een dorps en gezellig karakter krijgen. Vooral de architectuur van het nieuwe multifunctioneel centrum (Carré van Diederendirrix) en het gemeentehuis verdienen bijzondere aandacht. Bij politiek en inwoners bestaat de vrees voor te kolossale gebouwen.

Het college laat de ontwerpen van het Carré en het gemeentehuis nu verder uitwerken. Het wil de komende maanden een brede discussie opstarten over de architectuur. Belangrijke vraag is of de bouw van het nieuwe dorpshart echt moet aansluiten bij de stijlen uit het verleden, of dat ook een wat ‘eigentijdse vormgeving’ mogelijk moet zijn.

Stedelijke, masale indruk
Gisteravond boog de Loonse politiek zich over de voorlopige plannen voor het ‘Bruisend Dorpshart’. In juni moet ze een definitief oordeel vellen over het miljoenenproject. Alle partijen willen in ieder geval een levendig centrum in Kaatsheuvel, met een nieuw dorpsplein, horeca en nieuwe woningen. De meeste discussie levert het Carré en de uitbreiding en renovatie van het gemeentehuis op.

Ook de gebruikersgroep (met daarin inwoners, ondernemers en andere betrokkenen) twijfelt sterk over het dorpse karakter van het nieuwe hart. “De schetsontwerpen van het Carré en het gemeentehuis geven een stedelijke, massale indruk”, stelt de groep. De meeste politieke partijen toonden zich ook bezorgd over de omvang van met name het Carré, met daarin zalen voor muziek en uitvoeringen, bibliotheek, cultureel café en mogelijk VVV.

Volgens wethouder Hans Waijers (CDA) zijn nog wel enkele aanpassingen mogelijk om het 17 meter hoge gebouw minder massaal te laten lijken, maar dat het Carré zeker niet te klein kan worden. “Anders kan er een streep door.”

Bron: Brabants Dagblad     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.