Centrum voor zowel fitness als revalidatie

Centrum voor zowel fitness als revalidatie

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 23-04-2008

Op donderdag 17 april presenteerden elf studenten van de TU Eindhoven hun plannen voor een fitness- en revalidatiecentrum voor het Erasmus MC in Rotterdam. Zij deden dit onder leiding van hun hoogleraar, prof. ir. Bas Molenaar, tevens partner bij EGM. De Dordtse vestiging van EGM was gastheer voor deze bijeenkomst.

Gezondheid
Het initiatief kwam van het Erasmus MC zelf; het ziekenhuis wil de nieuwbouw, in 2015 gereed, liever associëren met gezondheid dan met ziekte. Een centrum voor zowel revalidanten als ‘gezonde’ medewerkers zou daaraan bij kunnen dragen.

Dit bleek een lastige opgave, te meer omdat de ruimte beperkt was en het programma van eisen ambitieus. Er zijn creatieve oplossingen voorgesteld, bijvoorbeeld door de sporthal boven het dak uit te tillen, of door de recreant en de revalidant ieder hun eigen entree te geven.

Beoordeling
Aanwezig waren, naast enkele architecten van EGM, medewerkers van het Projectbureau Nieuwbouw en prof. dr. H.J. Stam, afdelingshoofd Revalidatie en hoogleraar Revalidatiegeneeskunde.

De maquettes werden dezelfde dag nog naar het Erasmus MC gebracht waar zij voorlopig in het PH-gebouw te bezichtigen zijn. Het Erasmus MC gaat serieus de ontwerpen beoordelen.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.