Centrumplan Coevorden vernietigd

Centrumplan Coevorden vernietigd

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 21-08-2008

Voor de tweede keer heeft de Raad van State een streep gezet door belangrijke onderdelen van het centrumplan van Coevorden. Omdat Coevorden onvoldoende archeologisch onderzoek heeft verricht voor de bouw van een parkeergarage onder de Markt, en daarom onzorgvuldig is geweest, mag dit plan niet doorgaan. Dit meldt het Dagblad van het Noorden.

De Raad van State redeneert verder dat daarmee ook de bebouwing van de kale kant van de Markt niet kan plaatsvinden, omdat beide plannen onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. De gemeente Coevorden zit nu met een grote financiële strop. Met de ambitieuze aanpak van het stadshart is in totaal € 31 miljoen gemoeid.

Behalve de parkeergarage maken ook de aanleg van bruggen, waterkanalen en een nieuw gemeentehuis deel uit van de centrumplannen. Tijdens de zitting zes weken geleden liet wethouder Geert Braam nog weten dat er onvoldoende parkeergelegenheid in het centrum zou zijn wanneer de bouw van de parkeergarage door de Raad van State zou worden tegengehouden.

In het centrumplan verdwijnen immers parkeerplaatsen aan de Weeshuisweide en nabij de Markt. Drie jaar geleden werden belangrijke onderdelen van het rigoureuze opknapplan voor het Coevorder stadshart ook al door de Raad van State afgeschoten.

Bron: propertynl

Architectuur.nl schreef eerder over Coevorden:
Rau presenteert nieuw gemeentehuis Coevorden
Hof van Coevorden
Coevorden kiest definitief voor Rau

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.