Centrumproject Hengelo kan van start

Centrumproject Hengelo kan van start

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 01-05-2009

Hengelo krijgt een stukje nieuw centrum, in de vorm van het centrumproject Lange Wemen dat binnenkort van start gaat. Het gebied tussen de Deldenerstraat/Oldenzaalsestraat – Langestraat – Wemenstraat wordt volledig heringericht. Het stedenbouwkundig plan van Lange Wemen is gemaakt door RPHS Architecten uit Voorburg.

Het wordt de nieuwe huiskamer van de stad, met als bruisend middelpunt een horecaplein voor het historische stadhuis. Een plek van ontmoetingen, waar gewerkt, geshopt en gewoond wordt.

Renovatie en nieuwbouw
Het gebied wordt volledig heringericht. Het oude stadhuis wordt gerenoveerd, daarnaast wordt een nieuw stadskantoor ontwikkeld dat de terugkeer van 700 ambtenaren naar het centrum mogelijk maakt. Het naastgelegen winkelgebied wordt compleet vernieuwd, met daaronder een ondergrondse parkeervoorziening en op een tweede maaiveld gelegen intiem woonmilieu.

In totaal wordt een programma ontwikkeld dat circa 11.500 m2 stadskantoor, 17.500 m2 winkels, leisure en horeca, een parkeergarage met circa 1200 plaatsen en circa 300 woningen omvat.

Fasering
De ontwikkeling van de plannen voor het nieuwe stadskantoor zijn in volle gang. De opening van het nieuwe stadskantoor is in 2013. Vervolgens komt in de planning het oude stadskantoor/bibliotheek aan de beurt en de nieuwbouw aan het Burg. Jansenplein, dat naar verwachting eind 2013 wordt opgeleverd.

Op de plek van het oude stadskantoor komt een deel van de winkels, woningen en parkeergarage. De sloop van het huidige winkelcentrum en parkeergarage Thiemsbrug en bouw van het tweede deel van de parkeergarage, winkels en woningen, volgt hierna.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.