Cepezed realiseert nieuwbouw oldelft

Nieuws

Cepezed realiseert nieuwbouw oldelft

Door: Petra Starink | 23-09-2019

Het nieuwe hoofdkantoor van Oldelft Ultrasound wordt gebouwd op de TU Delft Campus. Aan deze opdracht zijn 4 expertises van cepezed betrokken: cepezedprojects (ontwikkeling), cepezed (architectuur), cepezedinterieur (interieur) en cepezedbouwteam (uitvoeringsbegeleiding).

Ontwerp sluit aan op ecologische waarde

Het ontwerp sluit aan op de hoge ecologische waarde van de locatie. De nieuwbouw krijgt groene gevels, beplant met een mix van klimplanten. Om een goed beeld te krijgen welke plantsoorten te gebruiken zijn heeft cepezed onderzoek laten doen naar het lokale ecosysteem en de daarin voorkomende, kwetsbare flora en fauna. In samenspraak met de ecoloog wordt de beplanting gekozen op kleur, vorm, seizoensverloop en biodiversiteit.

Start Oldelft

De start van de uitvoering staat gepland voor oktober. Voor cepezedbouwteam is de natuurinclusiviteit ook tijdens de bouw van belang. Daarom is een ecologisch rapport en werkprotocol voor de uitvoering opgesteld. Hierin staan onder meer eisen beschreven om de bouwplaats veilig te maken voor kleine marterachtigen, de waterspitsmuis en verschillende vogelsoorten. Ook ziet cepezedbouwteam erop toe dat er wekelijkse inspecties plaats vinden, de bouwplaatsverlichting beperkt wordt en dat regenwater niet afgevoerd wordt richting de habitat van de waterspitsmuis.
Meer informatie over het project is te vinden op de website van cepezed

cepezed nieuwbouw oldelft

Beeld: cepezed

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.