Ceramic & Architecture tijdens Design Week

Ceramic & Architecture tijdens Design Week

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 08-10-2009

De expositie Ceramic & Architecture laat zien hoe spannend keramiek in architectuur kan zijn. De tentoonstelling vindt plaats van 17 tot en met 25 oktober tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven.

Koppelen van design en architectuur
De internationale tentoonstelling is de afsluiting van een vijfjarig project van het Europees Keramisch Werkcentrum. Als kenniscentrum en internationale werkplaats op het gebied van keramiek biedt het EKWC een inspirerende omgeving voor ontwerpers en architecten. Met deze tentoonstelling streeft het centrum ernaar om design en architectuur aan elkaar te koppelen en op een hoger niveau te tillen. Dit sluit naadloos aan bij de toekomstvisie van de Dutch Design Week.

Experimenteren met keramiek
In werkperiodes van drie maanden hebben architecten en ontwerpers uit binnen en buitenland kunnen experimenteren met allerlei vormen van keramiek. Hieruit zijn verrassende projecten voortgekomen: van kunstenaars die een architectonisch project afleverde, tot architecten die zich aan de beeldende kunst hebben gewaagd. De tentoonstelling mede mogelijk gemaakt door Wienerberger toont een breed en uniek overzicht van projecten.

Speciale architectendagen
Op 22 en 23 oktober zijn er speciale architectendagen. Onder deskundige begeleiding kunt u de tentoonstelling bezoeken. Thomas Rau zal zijn visie op architectuur en keramiek geven, dit ook in relatie met duurzaam bouwen. Rau ontwierp onder meer het energieneutrale kantoor van het Wereld Natuurfonds in Zeist en gaf duurzaam bouwen in Nederland een herkenbaar gezicht.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.