Debat Charlois aan het Water

Debat Charlois aan het Water

Nieuws
Door: Petra Starink | 14-06-2013

In een leegstaande loods aan de Maashavenkade in Charlois vindt op dinsdag 2 juli het debat ‘Charlois aan het Water’ plaats. Wat moet er gebeuren om Rotterdam-Charlois weer te verbinden met het water? Het debat, georganiseerd door Vitibuck Architects en G-Routes, is onderdeel van een stedelijk experiment. Hierin zijn de kracht en de kansen van de wijk aan het water in kaart gebracht met een actieonderzoek.

Toerisme als kans is een van de resultaten van het onderzoek; is de Maashavenkade over tien jaar dé boulevard van Rotterdam? Op deze avond ontvangt wethouder Karakus een lijst met concrete aanbevelingen voor het gebied, die ter plekke aangevuld wordt met ideeën van bezoekers voor de toekomst van de Maashavenkades.

Ruim twee kilometer kade strekt zich uit tussen Maassilo en Maastunnel in Charlois, van oudsher een havengebied waar graanoverslag plaatsvond. Vroeger was er een ruimtelijke en economische relatie tussen haven en wijk, maar de afgelopen decennia zijn deze twee uit elkaar gegroeid. Hoe kan Charlois weer haar plek aan het water vinden?

Vitibuck Architects, het Rotterdams Wijktheater en G-Routes hebben meer dan een jaar geleden het initiatief genomen om de kansen en mogelijkheden van het gebied zichtbaar te maken door middel van een stedelijk experiment. Dit doen ze samen met bewoners, ondernemers en beleidsmakers.

Debat

Als afsluiting van het stedelijk experiment vindt het publieke debat met o.a. wethouder Karakus plaats. De onderzoeksresultaten worden hier bekend gemaakt en iedereen kan aanvullend zijn of haar gouden idee voor de toekomst van de Maashavenkades aandragen. De resultaten zijn ook verwerkt in een theatervoorstelling van het Rotterdams Wijktheater. Persoonlijke verhalen over veranderingen en toekomstdromen komen tot leven in de voorstelling gespeeld door Charloisenaren op locatie aan de kade.

Tijd: van 19.30u tot 21.30 met als opening een stuk uit de theatervoorstelling
Locatie: voormalige Aerospace Bosman loodsen, Maashaven-Zuidzijde 48, Rotterdam.

Kijk voor meer informatie over het debat, tentoonstelling en theater op www.charloisaanhetwater.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.