Chassékerk in de Baarsjes kan opgeknapt

Chassékerk in de Baarsjes kan opgeknapt

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 28-08-2007

Gisteren (maandag 27 augustus) heeft de parochie van de Heilige Drie-eenheid de Chassékerk in de Baarsjes overgedragen aan Ymere. Hiermee is een definitief einde gekomen aan de jarenlange onzekerheid over de toekomst van de kerk.

De kerk stond jarenlang op de nominatie voor sloop, maar nadat bleek dat er maatschappelijke weerstand tegen sloop was, werd de kerk door het stadsdeelbestuur aangewezen als gemeentelijk monument.

In samenwerking met Ymere heeft de parochie een aantal sloop/nieuwbouw èn herbestemmingsvarianten ontwikkeld. Begin 2007 is een aantal ontwerpvarianten aan omwonenden voorgelegd. Dat heeft geresulteerd in een plan voor behoud van het kerkgebouw met verschillende maatschappelijke functies.

In de kerk komen units voor begeleid wonen, maatschappelijke voorzieningen en ruimte voor de naastgelegen basisschool, waaronder een gymzaal. Zowel Ymere als het Stadsdeel leveren een financiële bijdrage aan de nieuwe maatschappelijke buurtfunctie van de kerk.

Om de totstandkoming van een mooi, respectvol verbouwplan niet te belemmeren heeft het Stadsdeelbestuur de monumentenstatus van het gebouw ingetrokken. Nu worden de komende tijd het programma en het ontwerp verder uitgewerkt in samenspraak met het Stadsdeel en omwonenden.

Volgens planning zullen de werkzaamheden in 2009 starten en zal het complete project in 2010 gereed zijn.

Bron: Ymere

Lees ook: Amsterdam moet sloop kerken verhinderen

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.