Château de Sibra

Actualiteiten, Nieuws

Château de Sibra

Door: Redactie ArchitectuurNL | 24-12-2021

Het Château de Sibra in Lagarde – het zuiden van Frankrijk – is een plaats vol esthetiek. Het is gelegen tussen de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan en bevindt zich hiermee midden in de uitlopers van de Pyreneeën.

Het château was ooit het huis van het Parijse echtpaar Villary de Zajac, dat hier 150 jaar geleden zijn eigen kleine Arcadia creëerde. Inmiddels is het kasteel volledig gerenoveerd en ingericht als vakantieverblijf voor diverse mensen. Het in troubadourstijl gebouwde kasteel beschikt hiervoor over vijf ‘chambres d’hôtes’. Aangevuld met drie comfortabele vakantiewoningen en een compleet vakantiehuis in de twee bijgebouwen. De drie erfgoedeenheden zijn gemoderniseerd waarbij de geschiedenis van het pand is gecombineerd met hedendaagse elementen.

Eigen charme

Elk van de vijf ruime kamers heeft zijn eigen karakter. Waar de ene kamer zich kenmerkt door hoge stucplafonds is de andere voorzien van een blauwe salon of een edele houten kleerkast. De voormalige boerderijgebouwen, de ‘Ecurie Sud’, zijn omgetoverd tot drie luchtige vakantieappartementen met witgekalkte muren, oude plafonds en cementvloeren. Hiermee bieden zij veel ruimte voor design, kunst en gezelligheid.

In het ‘Maison du Métayer’, het voormalige huis van de manager, is plaats voor maximaal 14 personen. Zij kunnen gebruik maken van een grote gemeenschappelijke keuken, een lounge, een terras en een tuin die grenst aan 15 hectare kasteelpark. Voor retraites, vergaderingen of cursussen is tevens een kleine seminarruimte en een voormalige graanschuur geschikt voor workshops of feesten.

Een huis voor gezinnen, cultuur- en natuurliefhebbers, kunstenaars, wijn- en culinaire liefhebbers en mensen die reizen en werken willen combineren.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.