BinckPARK circulair en klimaatadaptief

Nieuws

BinckPARK circulair en klimaatadaptief

Door: Petra Starink | 14-05-2019

Bij de Fokker Haven in de Binckhorst in Den Haag komt BinckPARK, een stoere en industriële parkeergarage met een collectief dakpark voor de bewoners. De openbare parkeergarage biedt ruimte aan ca. 600 parkeerplaatsen en de mobiliteitshub op de Binckhorst. In de plint komen ook city lofts. Het plan is door de gemeente Den Haag uitgeroepen als winnaar van de aanbesteding Trekvlietzone kavel 1B. Met BinckPARK wordt de volgende stap gezet in de transformatie van de Binckhorst naar het stoere woon-werkgebied van Den Haag.

Groosman en VORM

BinckPARK wordt gebouwd door Continental Car Parks, de specialist in parkeeroplossingen en Binder Groenprojecten. VORM werkt samen met Groosman Architecten, FLUX Landschapsarchitecten, Monice Janson, Klimaatgarant, W/E Adviseurs, Buro Bouwfysica, Pieters Bouwtechniek, Erik Stuit en Vaecon. De oplevering staat gepland in juli 2022.

Parkeergarage BinckPARK

Parkeergarage BinckPARK heeft gebruiksvriendelijkheid, comfort en overzichtelijkheid als kernwaarden. Met het slimme en efficiënte gelijkvloerse ontwerp i.s.w.m. Groosman en Continental Car Parks passen er ca. 150 extra parkeerplaatsen bovenop de 450 parkeerplaatsen in de uitvraag. Door de combinatie van schuin parkeren en linksomdraaiend éénrichtingsverkeer is BinckPARK een parkeergarage met een vlotte en veilige verkeersafhandeling. BinckPARK is de centrale, openbare parkeergarage van de Trekvlietzone. Bewoners en gebruikers kunnen een abonnement afsluiten.

BinckPARK is hart van kavel

BinckPARK is het hart van kavel 1. “Omdat VORM met Binck Blocks ook het aangrenzende woonicoon realiseren, hebben we al in de tenderfase een plan ontworpen dat perfect aansluit bij onze hoogbouwtoren.” – Aldus Marco Vogelzang, conceptontwikkelaar bij VORM en verantwoordelijk voor concept BinckPARK. Het dak van BinckPARK bestaat straks uit een groot park voor alle bewoners. Het park krijgt verschillende collectieve plekken die we in co-creatie met de toekomstige bewoners gaan inrichten. Op maaiveld komen City Lofts voor de starter op de woningmarkt. De tweelaagse indeling biedt de mogelijkheid voor eigen bedrijfjes aan huis. Zo krijgt het maaiveld een levendige en prettige eyeline en tevens een aantrekkelijke routing naar de Fokker Haven.

Mobiliteitshub

Bij de entree van de Trekvlietzone wordt de mobiliteitshub van de wijk gecreëerd. VORM biedt er deelauto’s, –fietsen en andere (deel)mobiliteitsconcepten aan. De beschikbaarheid van de deelconcepten wordt verhoogd, door de verschillende toekomstige mobiliteitshubs van diverse locaties van de Binckhorst aan elkaar koppelen als een netwerk.

Dakpark krijgt belangrijke rol in stedelijke groenstructuur

Het dakpark van BinckPARK krijgt een belangrijke rol in de stedelijke groenstructuur door ruimte te bieden aan flora en fauna. Het ontwerp van FLUX integreert stadsnatuur en menselijk gebruik. Ook worden ecologische principes ingezet om de biodiversiteit van de stad te versterken en verbetering van het stadsklimaat (schone lucht, waterbuffering en reducering hitte-eilandeffect). Het dakpark is waterneutraal, vangt piekbuien slim op en buffert regenwater voor beplanting gedurende droge periodes.

Fotografie: Groosman architecten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.