Classic Brass designschakelaars

Actualiteiten, Nieuws, Productnieuws

Classic Brass designschakelaars

Door: Redactie ArchitectuurNL | 10-01-2022

De designschakelaars LS 990 en LS 1912 van Jung zijn in de nieuwste uitvoering voorzien van een hoogwaardige messing afwerking. Dit geeft een exclusief effect wat door Jung wordt getypeerd als ‘always classy and a little bit sassy’. Het zacht gepolijste schakelprogramma is onder meer toegepast in de Duitse Villa Schulz.

Villa Schulz is een imposante woning uit de tijd rond 1910 met een hoog mansardedak (Franse kap). Het huis – in Neo Beaux-Arts-stijl – is in de voorbije jaren door bureau Ecker Architekten uit Heidelberg grondig gerenoveerd. Het kreeg hierbij een strakke, moderne make-over, zonder de mondaine status van het gebouw geweld aan te doen. Inmiddels zetelt hier De Joachim-en-Susanne-Schulz-Stichting; één van de grootste particuliere stichtingen in Duitsland die zich bezighoudt met kunst, wetenschap en educatie.

Modern meets klassiek

Het complete interieur schept een heldere en zuivere sfeer. Alle details – met uitzondering van de balustrades en het plafond in de foyer – zijn volledig opnieuw ontworpen. Dit geldt ook voor de lambriseringen, wanden, deuren, pleisterlijsten en spiegels. Voor de schakelaars en contactdozen is gekozen voor de Jung LS 990 en LS 1912 in een Messing klassiek-uitvoering. Door de ambachtelijke verwerking en het elegante materiaal maken ze het interieurconcept van Villa Schulz helemaal af.

Naast messing klassiek is het schakelprogramma ook beschikbaar in een donkere variant: messing antiek. Tevens bestaat de keuze uit andere hoogwaardige metalen afwerkingen, zoals roestvaststaal, aluminium, antraciet, chroom en verguld edelgoud.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.