Claus architect tweede fase Wijnhavenkwartier

Claus architect tweede fase Wijnhavenkwartier

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 11-05-2009

MAB Development heeft in overleg met de gemeente Den Haag Felix Claus geselecteerd voor het opstellen van het masterplan voor de tweede fase van het project Wijnhavenkwartier in de binnenstad van Den Haag.

Masterplan
De plannen omvatten winkels, woningen, kantoren, een hotel, restaurants en diverse voorzieningen. Hiermee wordt de locatie die vrijkomt na verhuizing van de ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties aan de Turfmarkt getransformeerd tot een levendige toplocatie. Het Wijnhavenkwartier is een belangrijke schakel tussen spraakmakende gebieden zoals de ‘oude’ binnenstad met onder meer de culturele voorzieningen rondom het Spuiplein en het totaal vernieuwde centraal station met omgeving (Den Haag Nieuw Centraal). In het masterplan worden de bestaande ruimtelijke en programmatische kaders voor dit deel van het Wijnhavenkwartier verder uitgewerkt en de architectonische opgaven gedefinieerd.

Programma en planning Wijnhavenkwartier
Het Wijnhavenkwartier in Den Haag is een grootschalige binnenstedelijke herstructureringsopgave. MAB en Kristal/HaagWonen zijn al samen betrokken bij de ontwikkeling van ‘De Kroon’, een gecombineerd project met wonen, winkels en kantoren, dat onderdeel uitmaakt van de eerste fase van het Wijnhavenkwartier. De bouw van De Kroon is medio 2008 gestart en het zal in het voorjaar van 2011 opgeleverd worden. Claus en Kaan Architecten is in 1988 opgericht door Felix Claus en Kees Kaan. Het bureau heeft vestigingen in Amsterdam en Rotterdam en telt naast de zes partners, een internationaal team van tachtig professionals.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.