Collectief. wint ontwerpwedstrijd Korvelkiosk

Collectief. wint ontwerpwedstrijd Korvelkiosk

Actualiteiten, Nieuws
Door: Petra Starink | 11-06-2015

Het jonge Tilburgse architecten trio Collectief. is door het bewonerscomité Korvel uitgeroepen als winnaar van de KorvelKiosk ontwerpwedstrijd. De driehoekige muziekkiosk en de aanleg van het park wordt gefinancierd door middel van crowdfunding. 

Het architecten trio overtuigde met hun inzending, de gezichten van de Korvel. Collectief. heeft met landschapsarchitect Kevin Claeys gewerkt aan het plan voor de KorvelKiosk. Een driehoekig overdekt evenementen podium in het park op het Korvelplein in Tilburg. De ‘Gezichten van de Korvel’ is een driehoekige ontmoetingsplek. De hoofdvorm van de kiosk refereert naar de vorm van het plein, terwijl de drie zijden zich uitnodigend openen naar de drie omliggende wijken van het buurtschap de Korvel. De in beton gegoten ronde fundering verwijst naar de historische kiosk die ooit op het plein stond.

Project tot stand via crowdfunding

Met behulp van crowdfunding komt de KorvelKiosk tot stand. De ruim 600 driehoeken die in het plafond verwerkt zijn vormen gezichten die uit een wit gecoate staalplaat zijn gelazerd. De gezichten zijn van de mensen die een driehoek ‘gekocht’ hebben. Overdag vormen de gezichten een contrast, waardoor zij zichtbaar worden.In de avond gaat de verlichting achter de platen aan en lichten de gezichten de KorvelKiosk op. De kiosk is op een zodanige manier ontworpen dat de studenten van “Ambachtscool” de kiosk onder begeleiding grotendeels kunnen realiseren. In het ontwerp staat het ambacht centraal. Een hedendaagse en innovatieve techniek geeft de Korvelkiosk een unieke uitstraling.

Collectief.

Collectief. is een samenwerking tussen drie jonge architecten die elkaar hebben leren kennen tijdens hun opleiding in Tilburg. Paul Cleuren, Mark Romme en Jeroen de Waal werken in het veld van stedenbouw, architectuur, interieur en conceptontwikkeling aan uiteenlopende opdrachten.

Beeld: Collectief.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.