Collectief woongebied voor Delftse senioren

Actualiteiten, Nieuws

Collectief woongebied voor Delftse senioren

Door: Redactie ArchitectuurNL | 22-02-2022

Er is de afgelopen tijd behoorlijk veel discussie geweest over de rol van doorstroming van senioren in de wooncrisis. Om deze respectabele groep mensen een waardevol nieuw onderkomen te bieden wordt met behulp van een toekenning vanuit het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie onderzoek gedaan naar de specifieke wensen en behoeftes.

Binnen dit project gaat Inbo met de TU Delft en Gemeente Delft ontwerpend onderzoeken hoe woningen voor senioren in de wijk Tanthof in Delft zijn te realiseren. Wil men een tuin en voorzieningen delen? Of bijvoorbeeld samenleven met meerdere generaties? Het uiteindelijke doel is een collectief woongebouw ontwerpen waar mensen echt naartoe willen verhuizen.

Deelnemers

Vanuit de TU Delft werken Darinka Czischke en Marije Peute mee aan het project Bij Inbo leidt architect Stephanie Zeulevoet met Angelique Bellemakers de pilot. Zij geeft aan: “Veel senioren verhuizen niet, omdat er geen passende alternatieven voor hen zijn. In deze pilot nemen we mensen vanaf de start van het project mee in het ontwerpproces zodat de uitkomst aansluit op hun woonwensen. Zo vergroten we de kans dat ze daadwerkelijk verhuizen waardoor doorstroming op woningmarkt ontstaat.”

Met de uitkomst gaat de projectgroep langs bij ontwikkelaars en corporaties om voet aan de Delftse grond te krijgen. Tot die tijd is de groep nog op zoek naar partners die in co-creatie met senioren woningen willen ontwikkelen.

Meedoen?

Benieuwd naar dit project? Of ben je zelf 55+ in Tanthof, en doe of denk je graag mee met het onderzoek? Volg de website van Project Together, stuur een bericht naar Marije Peute of volg de LinkedIn pagina van Inbo.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.