College Delft kiest voor plan Palmbout

College Delft kiest voor plan Palmbout

Nieuws
Door: Petra Starink | 14-02-2013

Het college van B en W kiest voor het stedenbouwkundige plan ‘Zicht op Delft’ van bureau Palmbout. Dit wordt de basis voor de gebiedsontwikkeling van de nieuwe wijk in Spoorzone Delft. De raad kan wensen en bedenkingen uiten op de keuze van het college.

In het plan ‘Zicht op Delft’ legt Palmbout nieuwe verbindingen tussen het oude centrum en de wijken aan de westzijde van het spoorzonegebied. Het plan is gebaseerd op de stedenbouwkundige visie van de Spaanse architect en stedenbouwkundige Joan Busquets en voegt nieuwe elementen toe. Belangrijk zijn onder andere lange zichtlijnen, een nieuwe singel van noord naar zuid (‘De Nieuwe Delft’) en de mogelijkheid om flexibel en gevarieerd te kunnen bouwen.

Eind 2012 hebben drie stedenbouwkundige bureaus een visie op het spoorzonegebied gepresenteerd. Naast Palmbout hebben ook de bureaus West8/Humble en DOK een stedenbouwkundig plan ontwikkeld. Op basis van de inhoudelijke aspecten, de marktconsultatie, het oordeel van de vakjury, de klankbordgroep en de publieksenquête is gekozen voor ‘Zicht op Delft’ als basis voor de verdere planontwikkeling voor Spoorzone Delft. Jaap van den Bout van bureau Palmbout gaat het plan in de komende maanden verder uitwerken.

De verdere uitwerking van het stedenbouwkundige plan (schetsontwerp) leidt tot een referentieplan. Dit wordt de basis voor de infrastructuur de bewaking van de grondexploitatie. Doel van het plan is dat het richting geeft maar ook flexibiliteit biedt voor de verdere ontwikkeling.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.