Compacte gezinsappartementen in The Family Delft

Nieuws

Compacte gezinsappartementen in The Family Delft

Door: Redactie ArchitectuurNL | 17-02-2021

In wooncomplex The Family, aan de zuidkant van Nieuw Delft komen 94 appartementen speciaal voor gezinnen. In het ontwerp van ANA Architecten zijn de appartementen door een slim ontwerp eenvoudig aan te passen voor elke gezinsfase. Het wooncomplex wordt door BPD gerealiseerd.

Compacte gezinsappartementen

Het ontwerp van ANA Architecten bestaat uit compacte appartementen, waar efficiënt met de ruimte wordt omgegaan. De diversiteit in woningtypen maakt The Family geschikt voor verschillende gezinstypen. Zij kunnen elkaar ontmoeten in de collectieve ruimtes: het leefdek, de daktuin, de brede speelgalerij, de gezamenlijke huiskamer, werkplaats en bakfietsstalling. 

Onderzoek naar woonwensen

Wicher Mol, ontwikkelingsmanager bij BPD: “Steeds meer gezinnen kiezen er bewust voor om in de stad te wonen. The Family voorziet in die behoefte met nieuwe woningtypen. Om de woningen goed aan te laten sluiten bij de wensen van het stadsgezin, hebben we eerst verschillende onderzoeken gedaan naar hun woonwensen. Ouders en kinderen deden mee. Kleine kinderen spelen graag bij hun ouders in de buurt, een grotere woonkamer is dan handig. Worden de kinderen ouder, dan hebben ze meer behoefte aan privacy.

Buitenruimte

In het appartementencomplex zijn veel speel- en ontmoetingsplekken in de buitenlucht. Jannie Vinke van ANA Architecten: “Het brede leefdek op de eerste verdieping is een veilige plek voor kinderen om buiten te spelen. Uniek is de glijbaan bij de speeltrap. Vanaf de tweede verdieping roetsj je naar het leef- en speeldek een verdieping lager. In de groene daktuin op de vijfde etage kunnen buren elkaar ontmoeten. Dat maakt The Family een echt community building voor stadsgezinnen.”

Slim gebruik gemaakt van schaarse ruimte

Zowel in de woningen als in het woongebouw wordt met innovatieve woonconcepten slim gebruik gemaakt van de schaarse ruimte. De ligging van The Family past heel goed bij een stadsgezin dat graag geniet van de rust in de eigen woning, maar ook behoefte heeft aan reuring en voorzieningen. Scholen, OV, winkels, het nieuwe Leeuwenhoekpark en de binnenstad zijn om de hoek.”

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.