Compacte woonlofts door Inbo Architecten

Nieuws

Compacte woonlofts door Inbo Architecten

Door: Petra Starink | 01-02-2017

De Lofts, in het Amstelkwartier in Amsterdam ontworpen door Inbo Architecten is een woonconcept gericht op jonge professionals. Smart ingedeelde studio’s en tweekamerwoningen, gecombineerd met bijzondere voorzieningen op de begane grond en een gezamenlijk dakterras van. 200 m2. AM ontwikkelde het woonconcept. Medio 2017 start de bouw van De Lofts.

Geïnspireerd  door New Yorkse lofts

Het gebouw krijgt een internationaal karakter door de raampartijen in de gevel, geïnspireerd door New Yorkse lofts. Het gebouw is vormgegeven als een stoer stedelijk blok. Paars / rood metselwerk met verticale terugliggende penanten vormt het kader voor grote industrieel ogende raampartijen. De karakteristieke ‘bay-windows’ geven elke woning een brede blik naar buiten en een brede vensterbank. Het gebouw is een zeer energiezuinig met een EPC van 0,15 en een groot deel van het dak is voorzien van zonnepanelen, waarmee het gebouw van elektriciteit wordt voorzien.

Gemeenschappelijke ruimten

Naast het eigen appartement, kunnen bewoners op de begane grond van het gebouw gebruik maken van diverse gemeenschappelijke ruimten, zoals een  woonkamer, een hotspot met werkruimten en een wasserette. De overige ruimten op de begane grond zijn in te richten als sportruimte en om elkaar te ontmoeten.

Beeld: Inbo Architecten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.