Compleet nieuw centrum voor Geldrop

Compleet nieuw centrum voor Geldrop

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 21-09-2007

In het Brabantse Geldrop wordt in de komende tien tot vijftien jaar een vrijwel compleet nieuw centrum gerealiseerd. Dat blijkt uit het nieuwe centrumplan dat onlangs werd gepresenteerd.

Het Masterplan Centrum Geldrop werd gepresenteerd door wethouder Reneé Hoekman en stedenbouwkundige Aad Trompert uit Amersfoort. Het betreft een schets van een ideaalbeeld van hoe het dorpshart eruit zou moeten zien. De gemeente gaat met het plan naar de burgers toe.

In het plan wordt geschetst hoe langs tegenover het kasteelpark een appartementenboulevard verschijnt. Al het parkeren in het plangebied gaat ondergronds. Er komen looproutes tussen de straten in het winkelhart en intieme pleinen. Rond de kerk moet een marktplein ontstaan. De historische stedelijke stratenstructuur wordt hersteld door nieuwe wanden te bouwen. De historische band tussen park en kasteel en het gebied kerk en Heuvel moet teruggebracht worden door woningbouw en een klein park.

Aan de inwoners van Geldrop zullen uiteindelijk verschillende ontwerpen worden aangeboden waaruit zij mogen kiezen. Daarna besluit de politiek.

In 2002 bleek uit een enquête en discussiebijeenkomsten dat de bevolking ongelukkig is met het hart van Geldrop.

Bron: Eindhovens Dagblad

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.