Concrete love op AFFR

Concrete love op AFFR

Evenementen, Nieuws
Door: Petra Starink | 14-09-2015

Van 8 t/m 11 oktober vindt in Rotterdam de achtste editie van het Architectuur Filmfestival Rotterdam AFFR plaats. Het thema is Global Home. De openingsfilm 7 oktober is Concrete Love- The Böhm Family van regisseur Maurizius Staerkle-Drux. Het AFFR  is een tweejaarlijks filmfestival met films, debatten en lezingen. De programmering laat duidelijk zien hoe nauw film en architectuur met elkaar verbonden zijn en hoe zij elkaar inspireren.

Concrete Love-The The Böhm Family

De openingsfilm Concrete Love-The The Böhm Family toont de dagelijkse routine van de 93-jarige architect Gottfried Böhm, beroemd vanwege zijn betonarchitectuur, zoals de brutalistische kerk in Neviges.

Gottfried was kleinzoon en zoon van architecten, zijn drie zijn zonen zijn dat ook. Ook zijn vrouw was architect. Deze unieke familie vertegenwoordigt een mooie doorsnede van de Duitse architectuurgeschiedenis. De film documenteert de ontmoetingen met zijn familie, oud-collega’s en de inspiratie voor zijn werk. De keuzes van de drie zoons leiden soms tot spanningen tussen de vader en zoons. Een intiem gefilmd portret waar werk, liefde en kunst als een rode draad door het verhaal verweven zijn.

Opening van het AFFR vindt plaats op 7 oktober in Theater Zuidplein in Rotterdam.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.