Conducting Boijmans

Nieuws

Conducting Boijmans

Door: Petra Starink | 21-01-2016

De documentaire ‘Conducting Boijmans’ laat zien hoe divers het takenpakket is van Sjarel Ex, al tien jaar directeur van het Rotterdamse museum Boijmans Van Beuningen. De documentaire is vanavond 21 januari te zien in Het uur van de Wolf op NPO 2 om 23.00 uur.

In de film van regisseur Sonia Herman Dolz is te zien hoe aanstekelijk de charismatische Ex ‘dirigeert’.Hij bezoekt het atelier van een kunstenaar in New York, leidt schoolkinderen rond, assisteert een kunstenaar bij het voltooien van zijn werk, onderhandelt over een unieke tekening en drinkt een kopje koffie bij een zakenman om over een legaat te praten.

Ex is niet alleen sociaal vaardig maar kan ook in lyrische bewoordingen vertellen over zijn museum én over de kunstwerken die er te zien zijn. De documentaire geeft, naast het portret van Ex, ook een beeld van de geschiedenis van Boijmans Van Beuningen én toont in fraaie impressies de diversiteit van dit ‘Louvre aan de Maas’. Op 5 november 2015 is het besluit gevallen over het Collectiegebouw. De Rotterdamse gemeenteraad heeft ingestemd met de wijziging van het bestemmingsplan in het Museumpark. Dat betekent groen licht voor de realisatie van het Collectiegebouw.

Regisseur: Sonia Herman Dolz.
Producent: Interakt Productions – René Mendel en Mira Mendel

Uitzending: donderdag 21 januari 2016 om 23.00 uur op NPO 2

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.