Container omgetoverd tot Zaans houten huisje

Nieuws

Container omgetoverd tot Zaans houten huisje

Door: Redactie ArchitectuurNL | 06-05-2019

In het Volkspark in Zaandam is een Zaans houten huisje geplaatst over de opslagcontainer van Stichting Vrienden van het Volkspark. Het initiatief komt van de Zaanse Uitdaging, een stichting dat maatschappelijke initiatieven met gesloten beurs koppelt aan het bedrijfsleven. 

Zaans huisje

De openingshandeling werd gedaan door wethouder Songül Mutluer. Met een heggenschaar werd het rood-wit-blauwe lint doorgeknipt. “De container was een spreekwoordelijke doorn in het oog tussen al dit mooie groen, maar het Zaanse huisje laat het Volkspark nog meer opbloeien. Ik bewonder de gezamenlijke inzet van iedereen die heeft bijgedragen. Een mooi voorbeeld voor de stad.”

Vakopleiding Bouwmensen

Het houten huisje heeft een uilennestkast, is gebouwd door jongeren van vakopleiding Bouwmensen Kennemerland Zaanstreek Waterland en geschilderd door vrijwilligers van Vrienden van het Volkspark. Er zijn geen materiaalkosten berekend en de de verf is gesponsord door Goglio Northern Europe, gevestigd naast het Volkspark. 

Houthandelaar

Het eigen initiatief – voor de buurt, door de buurt – is vanaf het begin af aan typisch voor het Volkspark. In 1890 schonk de plaatselijke houthandelaar Cornelis Corver van Wessem het park aan de inwoners, ter gelegenheid van zijn 40 jarig huwelijk. Tot op de dag van vandaag worden er activiteiten georganiseerd om buurtgenoten samen te brengen.

Foto: Gemeente Zaanstad

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.