Converse Architects ontwerpt Lely Campus in Maassluis

Actualiteiten, Nieuws

Converse Architects ontwerpt Lely Campus in Maassluis

Door: Redactie ArchitectuurNL | 05-06-2022

Lely is marktleider in geautomatiseerde systemen voor melkveehouders en kent een continue groei. Hierdoor was het noodzakelijk het werkoppervlak van zowel het kantoor als de fabriek te verdubbelen. Converse Architects tekende voor het ontwerp van het pand dat bij oplevering BREAAM outstanding is gecertificeerd. Hiermee gaat het tot de top van de meest duurzame kantoren van Europa behoren.

Op de Lely Campus wordt gewerkt aan de boerderij van de toekomst. Een gerobotiseerde locatie de volledig gecentreerd is rond de koe en waar een circulair stalsysteem vaste mest en urine van elkaar scheidt. Tevens zet het stikstofemissies om in waardevolle meststoffen.

Het nieuwe deel van de Lely Campus is gebouwd door Dura Vermeer, volgens een ontwerp van Converse Architects uit Rotterdam. Bij het ontwerp en de bouw van de Campus was duurzaamheid een van de belangrijkste eisen. Het is pand is bij oplevering dan ook BREAAM outstanding, en daarnaast ook een SMART building. Dit betekent dat het vol sensoren zit die data verzamelen over het gebruik van het pand; dit helpt om het pand efficiënter te gebruiken en te onderhouden.

Bovenal moet het een fijne plek zijn om te werken, waar collega’s ontmoeten centraal staat. Hiervoor zijn diverse voorzieningen gecreëerd zoals een grote variatie aan vergaderruimtes, individuele werkplekken, maar ook een goed catering concept en een gym van 250m2.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.