Corporatie Friesland bouwt multifunctioneel centrum

Corporatie Friesland bouwt multifunctioneel centrum

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 12-11-2007

De Vrijheidswijk in Leeuwarden krijgt een multifunctioneel centrum. De realisatie hiervan is een samenwerkingsproject tussen de Corporatieholding Friesland en de gemeente Leeuwarden. Met het slaan van de eerste paal gaven zij op 9 november 2007 het startsein voor de bouw van dit centrum, dat uiterlijk in januari 2009 gereed is.

Het Multifunctioneel Centrum Vrijheidswijk (MFC) is het eerste te realiseren onderdeel van de stedelijke vernieuwing in het centrumgebied van de wijk. In het MFC kunnen Leeuwarders een bezoek brengen aan een digitaal trapveld. Hier worden cursussen en projecten over computer- en internetgebruik gegeven. Ook komen hier drie brede scholen, een wijkcentrum, een sportcentrum en een kinderopvang.

Het MFC is ontworpen door Marco Romano, architect van bureau Uytenhaak in Amsterdam. De corporatie en de gemeente werken constructief samen. Niet alleen om van het centrum een mooi gebouw te maken, maar ook om te bevorderen dat er in 2009 een multifunctioneel concept ontstaat waarvan alle wijkbewoners gebruik kunnen maken.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.