Corporatie wil beschermd Vreewijk

Corporatie wil beschermd Vreewijk

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 04-06-2008

Woningcorporatie Com.wonen staat achter de aanvraag om van het Rotterdamse tuindorp Vreewijk een beschermd stadsgezicht te maken. De corporatie steunt de wens van minister Ronald Plasterk (OCW), die deze wijk op 2 juni 2008 bezocht. In de conceptwijkvisie die de corporatie opstelde met het bestuur van de deelgemeente Feijenoord, is het beschermd stadsgezicht dan ook een van de uitgangspunten.

Kritisch meekijken
Tot 2020 wil Com.wonen circa 1.400 woningen aanpakken in Vreewijk. Deze woningen voldoen volgens de corporatie niet meer aan de woonwensen van deze tijd. Com.wonen wil een deel van deze woningen slopen voor nieuwbouw, maar ook beeldbepalende elementen in de wijk behouden en restaureren. Ben Pluijmers, directeur Vastgoed van Com.wonen: ‘Wij vragen deskundige partijen om kritisch met ons mee te kijken naar welke elementen karakteristiek zijn voor Vreewijk.’

Voor ouderen geschikt
Belangrijk uitgangspunt voor Com.wonen is dat alle bewoners in Vreewijk in hun wijk kunnen blijven wonen. Zij krijgen een woning aangeboden, passend bij hun situatie. Verder wonen er veel ouderen in deze wijk, maar de woningen en voorzieningen zijn daar volgens de corporatie onvoldoende op afgestemd. Bij vernieuwing van Vreewijk is de bouw van woningen voor ouderen daarom een prioriteit.

Bron: Aedesnet

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.