Cradle to Cradle kamperen

Cradle to Cradle kamperen

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 29-01-2009

FARO Architecten heeft voor Staatsbosbeheer ontvangst- en sanitairgebouwen ontworpen voor de pilot natuurkampeerterrein: CO2 neutraal en volgens het cradle to cradle principe.

Voor de herontwikkeling van kampeerterrein de Kijl in Schoonloo heeft FARO een ontvangst- en ontmoetingsgebouw, twee units met privé sanitair en een unit met collectief sanitair ontworpen. Dit project fungeerde als pilot voor ongeveer 40 natuurkampeerterreinen die herontwikkeld gaan worden.

Hierbij gelden zeven ontwerpuitgangspunten: natuurlijk, functioneel, comfortabel, dienstbaar, duurzaam, herkenbaar en verrassend. Het moet resulteren in het verkrijgen van een GreenKey keurmerk. Dit staat voor bewust omgaan met milieu en natuur zonder verlies van comfort en kwaliteit.

Het ontwerp van de gebouwen is exclusief en zal bijdragen aan de identiteit van Staatsbosbeheer. De duurzame onderdelen zijn niet als zodanig herkenbaar, maar als vanzelfsprekend geïntegreerd. Ook de speciaal voor dit project ontworpen en geproduceerde meubels zijn een integraal onderdeel van het ontwerp.

Het zwaartepunt van het duurzame aspect ligt bij de warmwatervoorziening. Daarnaast was het streven om de gebouwen volledig recyclebaar en CO2 neutraal te maken.

Foto's: Hans Peter Föllmi Foto’s: Hans Peter Föllmi

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.