Crisis in de architectenbranche?

Crisis in de architectenbranche?

Nieuws
Door: Petra Starink | 21-01-2013

Voor welke uitdagingen staat een architectenbureau? Wat kan de branche beter, anders doen? Is er wel perspectief in deze diepe crisis in de architectenbranche? Deze vragen staan centraal op de tweede BNA Architectendag op donderdag 24 januari in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.

Thema van de dag is:  Vanuit de nieuwe realiteit naar de nieuwe architect. Op die dag komen prominente sprekers zoals Lidweij Edelkoort en Angela Brady aan het woord. Er is een speciaal debat en een speciale workshop.

Hoe ziet de toekomst van de architectenbranche eruit? Daar kan niemand antwoord op geven, maar twee topsprekers wagen zich tijdens de BNA Architectendag zich daar wel aan. Ze delen hun ideeën over welke trends en ontwikkelingen van belang zijn voor architectenbureaus, en daarmee voor de inrichting van Nederland. Lidewij Edelkoort zet toekomstige trends op het gebied van lifestyle, materialen, kleuren en concepten uiteen. Angela Brady, architect en voorzitter van de Britse architectenbond RIBA, gaat dieper in op hoe de praktijk en de bedrijfsvoering van architectenbureaus er de komende decennia uitzien.
In deelsessies gaan de deelnemers aan de slag met de verschillende manieren waarop architectenbureaus kunnen inspelen op de nieuwe realiteit. Bijvoorbeeld met een scherpe profilering, door verregaande samenwerking of door het betreden van nieuwe markten in binnen- en buitenland. Kansen en risico’s, do’s en don’ts: ze komen aan bod, ook in het afsluitende debat onder leiding van ‘managementgoeroe’ Harry Starren. Bekijk het complete programma.

De BNA Architectendag is speciaal voor architectenbureaus die lid zijn van de BNA. Meer informatie over de dag staat op www.architectendag.bnaevents.nl.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.