Crowdfunding voor Glazen Toren

Crowdfunding voor Glazen Toren

Nieuws
Door: Margriet Brus | 30-09-2014

De gemeente Leerdam, het Nationaal Glasmuseum en Transfer Solutions voeren actie om de Glazen Toren van kunstenaar Willem Heesen in Leerdam te krijgen. Daarvoor is 70.000 euro nodig dat de partijen proberen te verzamelen via crowdfunding. Inmiddels is al bijna de helft van het benodigde bedrag binnen.

Mini kubus

Het geld is niet alleen nodig om de toren te verplaatsen en weer op te bouwen, maar ook omdat er veel kristallen kubussen ontbreken of ernstig beschadigd zijn. Donateurs kunnen hun naam straks terugvinden in het fundament van de Glazen Toren en op de website. Donateurs die 25,- euro of meer doneren, krijgen een mini glazen kubus als aandenken. De gemeente heeft ook al toegezegd 25% van het benodigde bedrag te verstrekken.

Erfgoed

De vijf meter hoge Glazen Toren stond in Amsterdam voor het Van Goghmuseum, maar werd voor de renovatie van het museum afgebroken en weggehaald. De Toren is het laatste kunstwerk van Willem Heesen (1925-2007) en wordt gezien als belangrijk erfgoed. De Toren wordt straks onderdeel van de Glasroute in Leerdam. Kunstenaar Bernard Heesen, zoon van, is betrokken bij het project en maakt ook 1.000 glazen miniblokjes voor de crowdfunders.

Crowdfunding

Crowdfunding wordt steeds meer toegepast om producten, ideeën en projecten te realiseren, ook in de creatieve sector. Daarom organiseren ArchitectuurNL en de BNA op donderdag 6 november een webinar over crowdfunding. Hierin krijgt u onder andere uitgelegd wat crowdfunding precies is en hoe u het zelf kunt inzetten. Meer informatie over dit college en de aanmeldlink vindt u hier.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.