Cruz y Ortiz 15 jaar in Nederland

Nieuws

Cruz y Ortiz 15 jaar in Nederland

Door: Petra Starink | 27-11-2017

Architectenbureau Cruz Y Ortis viert in november haar 15 jarig bestaan in Nederland. Na afronding van het Rijsmuseum in 2014 heeft het bureau voet aan de grond gehouden in ons land. Het bureau werkt op dit moment aan projecten, prijsvragen en onderzoek.

Rijksmuseum

Het bureau begon in 1993 in met het ontwerpen van diverse appartementsgebouwen voor Java Eiland, op basis van het Masterplan van Soeters en in 1999 Patio Sevilla in Maastricht, het masterplan van de hand van Jo Coenen. Onder hetzelfde toeziend oog van toenmalig Rijksbouwmeester Jo Coenen werd het Rijksmuseum project opgetuigd, waarvan in 2007 het eerste project onderdeel werd opgeleverd: tegenover het Rijksmuseum verijsde het markante en functionele Het Ateliergebouw van ICN, UvA en het Rijks voor de restauratie van kunst- en geschiedenis objecten, onderzoek en onderwijs. In 2013 werd het Museum zelf geïnaugureerd, gevolgd door de Philipsvleugel in 2014.

Architectenbureau Cruz y Ortiz

Sinds 2001 – “parallel en na het Rijks”- heeft Cruz y Ortiz zich kandidaat gesteld voor diverse prijsvragen en meerdere projecten ontworpen en uitgevoerd, waaronder de renovatie van de publieke delen van het Hotel Ambassade in Amsterdam, de gebouwblokken Phoenix, Richmond en Rossfeld in Leidsche Rijn Centrum, de Toren Sevilla in Holland Park Diemen, en de recent opgeleverde gevel van het kantoor van Oracle.

Prijsvraag Amsterdam Museum

Op dit moment werkt Cruz y Ortiz aan het Thermae Palace in Oostende en een reeks projecten met investeerders, in het historische casco van Amsterdam, Utrecht en Den Haag. Recent is het bureau uitgenodigd mee te doen aan de prijsvraag voor het Amsterdam Museum. Cruz y Ortiz is gevestigd aan de Keizersgracht in Amsterdam.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.