Cultureel festijn in teken van architectuur

Cultureel festijn in teken van architectuur

Nieuws
Door: maurice | 11-05-2011

In de maanden mei en juni verzorgt Het Zuidelijk Toneel 3 dagen lang een cultureel festijn in 6 verschillende steden (Tilburg, Heerlen, Roosendaal, Breda, Eindhoven en Den Bosch). Deze culturele 3-daagse met de titel HartsTocht, staat dit jaar geheel in het teken van stad en architectuur.

Het Zuidelijk Toneel behoort tot een van de acht grote toneelgezelschappen van Nederland. In samenwerking met Productiehuis Brabant, Stichting Nieuwe Helden en Toneelgroep Cargo speelt Het Zuidelijk Toneel tijdens HartsTocht voorstellingen op locatie, in het theater en in de openlucht. Alle voorstellingen en performances gaan over de grondige veranderingen die de stad ondergaat en de rol van de inwoners hierin. Daarnaast haakt Het Zuidelijk Toneel waar mogelijk aan bij lokale initiatieven op het gebied van architectuur.

In het midden van de stad staat een huizenhoge prop papier, waar u niet omheen kunt, maar wel in kan. Dit is de performance-installatie Sketch van theatermaker Lucas De Man en vormgever Pascal Leboucq, waarin ze aan de inwoners vragen welk gebouw zij missen in hun stad. Vanaf deze plek ontmoeten zij daarnaast tal van interessante gasten. Denk hierbij aan beleidsmakers, planologen en architecten maar ook aan prominente inwoners, studenten en scholieren.

Theatrale stadswandeling
Centraal tijdens HartsTocht staat de theatrale stadswandeling Plot your City van toneelschrijver Paul Pourveur. Hierin loopt het publiek met een koptelefoon op van stuk naar stuk op verschillende locaties in de stad. Het publiek hoort en ziet dat er een voorstelling wordt gespeeld, terwijl toevallige passanten dat niet door hebben. Pourveur schetst in Plot your City vier toekomstvisies op de stad, waarbij de architectuur van de stad het decor vormt.

Het Zuidelijk Toneel organiseert HartsTocht in samenwerking met Theaters Tilburg en Theater De NWE Vorst (19 t/m 22 mei), Theater Heerlen (26 t/m 28 mei), Chassé Theater Breda (3 t/m 5 juni), De Kring Roosendaal (10 t/m 12 juni), Parktheater Eindhoven (17 t/m 19 juni) en Theater aan de Parade Den Bosch (23 t/m 25 juni).

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.