Toon je liefde

Toon je liefde

Nieuws
Door: Margriet Brus | 11-01-2013

De Cupidobank is een comfortabele bank die bestaat uit gebogen liggers die worden ondersteund door stalen Cupido’s. De Cupido’s zorgen er voor dat de gebruikers van de bank naar elkaar toe glijden; een hedendaagse variant op het schieten van liefdespijlen.

De Cupidobank is een initiatief en ontwerp van Sander Lap (LAP Landscape & Urban Design) en Marchel-Wim van Dongen (MWVD studio voor tuin- en landschapsarchitectuur). Zij denken dat mensen af en toe een zetje nodig hebben om zich te realiseren hoe belangrijk het is om af en toe liefde te tonen. Dat is niet alleen spannend, maar heeft ook een positieve invloed om de mensen die het zien. De bamboe zitting is essentieel voor de beleving van de Cupidobank. De firma Solid Bamboo realiseerde de natuurlijke, gebogen liggers voor buitengebruik.

Met de Cupidobank willen de ontwerpers de vrijheid om lief te hebben vieren. Bovendien, liefde is gratis. Net als de zon. De Cupidobank maakt liefde tastbaar in het straatbeeld. En hoe kan dit mooier dan met de hulp van de zoon van Venus zelf: Cupido.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.