Daas Baksteen Architectuurprijs 2008

Daas Baksteen Architectuurprijs 2008

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 05-04-2008

Voor hun project De Loodsen, Toren 6, ontving Peter Wingerden van Wingerden Hovenier Architecten in Amsterdam de Daas Baksteen Architectuurprijs 2008 uit handen van mr.drs. Elco Brinkman. De uitreiking vond plaats tijdens Daas-day – een evenement over innovatie in de bouw en architectuur – dat recentelijk tijdens de BouwRAI werd gehouden en georganiseerd is door Daas Baksteen.

Juryrapport
Uit de 57 ingezonden projecten waren door de jury 3 projecten genomineeerd als absolute kanshebber voor de prijs: De Loodsen, Toren 3, Toren 5 wagon 2 van hvdn architecten, De Loodsen, Toren 6 van Wingerden Hovenier architecten en het Hervormd Lyceum West van Tangram Architekten.

Unaniem koos de jury voor De Loodsen, Toren 6 van Wingerden Hovenier Architecten. Ze omschreef dit in het juryrapport als volgt: “Het gebouw excelleert als voorbeeld van mooie monumentale architectuur in glas en baksteen. Een toren die klassiek Amerikaans aandoet, maar tegelijkertijd subtiel verwijst naar het renaissanceprincipe van de verjonging van de gevel. Het is een robuuste toren die slank oogt. Echte havenarchitectuur, ook in zijn robuustheid.”

Prijs
De prijs bestaande uit een kunstwerk, een architectuurreis en het vernoemen van een steen van Daas Baksteen naar de winnaar, werd enthousiast door Peter Wingerden in ontvangst genomen. In zijn dankwoord betrok hij direct de opdrachtgevers. Zijn statement: zonder een goede opdrachtgever geen goed project.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.