Daas Baksteen wint Achterhoek Architectuurprijs

Daas Baksteen wint Achterhoek Architectuurprijs

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 10-11-2009

De Achterhoek Architectuurprijs 2009 is gewonnen door Kees Marcelis van studiokeesmarcelis uit Arnhem voor zijn ontwerp van de showroom van Daas Baksteen in Azewijn. De prijs is uitgereikt door Nout Wellink in de Doetinchemse schouwburg.

Het prijswinnende gebouw is de nieuwe showroom van Daas baksteen. Studiokeesmarcelis tekent voor zowel het exterieur als het interieur. In een modern, zwartstenen paviljoen worden de producten van de baksteenfabrikant gepresenteerd. Het gebouw zelf is van zwarte ClickBrick gemaakt, een baksteen die zonder specie wordt toegepast.


Uit het juryrapport:
‘Zowel de aanpak als het resultaat van dit project zijn een voorbeeld voor respectvol bouwen in het algemeen en voor kwaliteit van het bedrijfsgebouw in het bijzonder.’ ‘Alles klopt tot in het kleinste detail.’

Het gebouw dat nu in de prijzen valt is het tweede gebouw dat studiokeesmarcelis ontwierp en realiseerde. Studiokeesmarcelis is van oorsprong een studio voor interieurarchitectuur, maar de laatste jaren houdt de studio zich bezig met het ontwerpen van gebouwen en productomgeving.

De prijs bestaat uit een kunstwerk en een geldbedrag dat besteed wordt aan een architectuurproject.



     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.