Dag van de architectuur 2013: 24 uur architectuur

Dag van de architectuur 2013: 24 uur architectuur

Nieuws
Door: Petra Starink | 16-07-2012

Het thema voor de komende Dag van de Architectuur in 2013 is : “24 uur architectuur”. Net als dit jaar met Architectuur & Voedsel is het hiermee weer gelukt een spannend thema te vinden dat actueel is en aansluit op het dagelijks leven en de veelzijdigheid van de architectuur. De Dag van de Architectuur 2013 vindt plaats in het weekend van 22 en 23 juni.

Het thema: 24 uur architectuur is een loflied op de samenhang na een periode van individualisering. Het is een antwoord op de jaren van overdaad die achter ons liggen en die geresulteerd hebben in miljoenen vierkante meters leegstaande en nooit gebruikte gebouwen overal in Nederland. Het onthult spectaculaire gebouwen die zelden toegankelijk zijn voor publiek en laten zien hoe steden werkelijk functioneren.
24 uur architectuur gaat ook over meervoudig gebruik van gebouwen, de efficiency en maatschappelijke verantwoordelijkheid van de hedendaagse architectuur en geeft  architectuurcentra de mogelijkheid op verschillende tijdstippen dag&nacht programma’s aan te bieden.

De BNA is initiator van de Dag van de Architectuur. De organisatie is in handen van lokale architectuurcentra, culturele instellingen en architectenbureaus.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.