Dag van de Architectuur 2015

Dag van de Architectuur 2015

Evenementen, Nieuws
Door: Petra Starink | 28-05-2015

In het weekeinde van 20 en 21 juni vindt de Dag van de Architectuur 2015 plaats met als thema ‘Nieuw Nederland’. In het hele land worden activiteiten georganiseerd op het gebied van architectuur en stedenbouw. Gebouwen zijn open, er zijn rondleidingen en u kunt meedoen aan een debat.

Jaar van de Ruimte

2015 is het Jaar van de Ruimte, hierbij wordt teruggeblikt op 20 jaar ruimtelijk beleid en de uitwerking in de praktijk. Waar de planningslogica voorheen op groei was gebaseerd, is voor een groot deel van Nederland stilstand of krimp het uitgangspunt geworden. Nu grootschalige en integrale planning op veel plekken niet meer werkt, komen de kleinschalige initiatieven op. Wijkenergiecorporaties, buurtondernemingen, gebiedsfondsen, stadslandbouw, ecologisch zelfbeheer, duurzaamheid en nabuurschap zijn de nieuwe ontwikkelingen.

Wat is er te doen

In Amsterdam staan de architectonische en stedenbouwkundige ontwikkelingen langs de IJ-oevers centraal. Haarlemmermeer staat in het teken van leegstand, in Rotterdam kunt u het cruiseschip SS-Rotterdam bezoeken en in Arnhem is er een filmfestival.

Kijk op www.dvda.nl wat er te beleven valt in uw omgeving.

Foto: Bartokpark, Arnhem.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.