Dag van de architectuur 2018

Nieuws

Dag van de architectuur 2018

Door: Petra Starink | 30-01-2018

In het weekend van 1, 2 en 3 juni 2018 wordt de Dag van de Architectuur gehouden. Het thema deze editie is De Stad voor morgen. Nieuw is dat deze dag samenvalt met de Dag van de Bouw op 2 juni.

Ruimtelijke kwaliteit

De stad is populair, steeds meer mensen willen er wonen. Dit vraagt niet alleen en inhaalslag in de woningbouw maar ook aanpassing aan de infrastructuur. Hoe wordt ruimtelijke kwaliteit behouden en hoe zorgen we ervoor dat steden ongedeelde steden blijven waar iedereen prettig kan wonen en werken.

Stad voor morgen

De stad bereidt zich voor op morgen. De Dag van de Architectuur toont wat stedenbouw en architectuur kan doen om de groeiende stad leefbaar te houden. Ontwerp speelt een belangrijke rol in het realiseren van de leefbare stad van de toekomst.

Dag van de Bouw en Dag van de architectuur

Nieuw in 2018 is de afstemming met de organisatie van de Dag van de Bouw op 2 juni. Voordeel hiervan is de gezamenlijke publieke openstelling van projecten die bezocht kunnen worden. Je kunt kijken naar wat er gebouwd wordt en tevens informatie ontvangen over de uitgangspunten van het architectonisch ontwerp.

Architectuur en stedelijke ontwikkeling

De Dag van de Architectuur is er voor iedereen die is geïnteresseerd in architectuur en stedelijke ontwikkeling en is sinds 1986 een landelijk fenomeen dat veel bezoekers trekt. Dorpen en steden bieden een programma van lezingen, debatten, rondleidingen, tentoonstellingen of stellen bijzondere gebouwen open.

Het programma is hier te vinden

Foto: Waterplein Rotterdam- Ossip van Duivenbode

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.