Dag van de Architectuur in Den Haag

Actualiteiten, Evenementen, Exposities, Lezingen, Nieuws

Dag van de Architectuur in Den Haag

Door: Marjolein de Wit - Blok | 31-05-2023

Het voorprogramma in het kader van de Dag van de Architectuur / Dag van de Bouw in Den Haag is bekend. Bijzondere projecten en gebouwen passeren de revue variërend van de renovatie van het Binnenhof tot de tentoonstelling ‘Hugging Architecture’ in Amare. Tijdens de Week van de Rechtsstaat zijn tien van de belangrijkste staatrechtelijke instituten in Den Haag te bezoeken.

Op 3 juni organiseert De Week van de Rechtsstaat een publieksdag met een Rondje Rechtsstaat. Tijdens de openstellingen wordt aandacht besteed aan de organisaties zelf maar zijn ook tien gebouwen te bezoeken waaronder de Hoge Raad, de Raad voor de rechtspraak en het tijdelijke Eerste Kamer gebouw)

Voorprogramma in Amare

De tentoonstelling ‘Hugging Architecture‘ is op verschillende plekken in het Amare gebouw te vinden en nodigt uit om het gebouw op een onconventionele manier te beleven. Deze tentoonstelling is gemaakt door studenten van de ArtScience Interfaculty uit Den Haag

De ArtScience Interfaculty is ingebed in zowel het Koninklijk Conservatorium als de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. De ArtScience Interfaculty werkt nauw samen met de MSc-programma’s ‘Academy for Creative and Performing Arts” en ‘Media Technology’ van de Universiteit Leiden.).

Tijdens de dag van de Architectuur is Amare het podium voor onder meer:
– Opening van de expositie De ideale plint van de architecten van morgen. De expositie is gemaakt door kinderen uit Transvaal, Laak en de Schilderswijk en gerealiseerd in opdracht van Platform STAD.
– STADgesprek waarbij o.a. het thema ‘toegang en toegankelijkheid’ van de Dag van de Architectuur wordt besproken. 

Werken aan het Binnenhof

Voorafgaand aan de Dag van de Architectuur is op vrijdagavond 16 juni een dubbellezing. Een archeoloog en een architect die werken op en aan het Binnenhof vertellen over deze bijzondere – once in a lifetime- klus.

Op de Dag van de Architectuur zelf is de bouwplaats Binnenhof Renovatie voor het eerst te bezoeken tussen 10.00 en 16.00. Loop door het hart van de Nederlandse democratie, zie de 800-jarige geschiedenis en de enorme opgave om dit zorgvuldig en doelmatig te renoveren. Op diverse plekken langs de route zullen gidsen staan die je alles kunnen vertellen over dit bijzondere complex.

Na afloop is er de mogelijkheid om op de informatiemarkt kennis te maken met de betrokken bouwbedrijven. Om het Binnenhof (gratis) te bezoeken is een geldig toegangsbewijs nodig. Vanaf woensdag 1 juni is een tijdslot te reserveren op de website: www.binnenhofrenovatie.nl.

Voor mensen die slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten is een deel van de route toegankelijk.

Ook de Pastoor van Arskerk is dit jaar weer geheel vrij doorlopend te bezoeken tussen 10.00 en 14.00 uur. Kom genieten van dit prachtige project van Aldo van Eyck. Een onontdekte parel in Loosduinen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.