Dag van de Architectuur in teken van mobiliteit

Dag van de Architectuur in teken van mobiliteit

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 25-06-2009

Tijdens de Dag van de Architectuur krijgt het publiek dé kans om architectuur te beleven.Talrijke gebouwen door heel Nederland die normaalgesproken niet toegankelijk zijn, zijn in het weekend van 27 en 28 juni te bezoeken. Het thema van dit jaar – Architectuur & Mobiliteit – is op vele manieren ingevuld.

Zo stelt Rotterdam het Groot Handelsgebouw centraal; met ruim 1,5 kilometer aan eigen autowegen en 7 kilometer aan gangen en galerijen op zichzelf al een infrastructurele knoop. In Roosendaal kunnen bezoekers een bustocht maken langs gebouwen die met mobiliteit te maken hebben: van wonen langs een drukke weg of langs het spoor tot mobiele werkplekken.

In Delft lichten verschillende ontwerpers van de projecten in de Spoorzone hun plannen toe aan een breed publiek. Treinreizigers in Groningen, Drenthe en Friesland ontvangen in de aanloop naar de Dag van de Architectuur tijdens hun reis via Bluetooth op hun mobiele telefoon vooraf ingesproken columns en verhalen over het noordelijke landschap en de bebouwing.

Stations
Speciale aandacht is er voor de stations van Nederland: met grootschalige herstructureringen van de stationsgebieden in onder meer de stedelijke knooppunten Rotterdam en Utrecht erg actueel. Ook op verschillende historische stations worden, in samenwerking met NS en ProRail, lezingen en rondleidingen georganiseerd.

De Dag van de Architectuur vindt dit jaar voor de 23e maal plaats. In veertig gemeenten in Nederland vinden activiteiten plaats. Het complete programma is te vinden op www.dagvandearchitectuur.nl. Op initiatief van de BNA wordt de Dag van de Architectuur georganiseerd in samenwerking met onder meer lokale architectuurcentra, culturele instellingen, architecten en vele vrijwilligers. Samen spannen zij zich in voor een interessant aanbod van uiteenlopende activiteiten voor het grote publiek.

Bron: BNA

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.