Dag van de Architectuur Rotterdam

Nieuws

Dag van de Architectuur Rotterdam

Door: Petra Starink | 06-06-2017

Het Maritiem District en de Wilhelminapier zijn de centrale locaties op de Dag van de Architectuur Rotterdam op 17 en 18 juni. Als bezoeker krijg je de kans om bijzondere gebouwen te bekijken die normaal niet voor publiek toegankelijk zijn.

Maritiem District

Het Maritiem District ligt tussen De Erasmus-en de Willemsbrug. Hier ontstonden de eerste binnenhavens van de stad. Nu in 2017 staat het stadsdeel volop in de belangstelling met veel nieuwe bouwprojecten. Op de dag van de Architectuur kun je gluren bij de buren. Bijvoorbeeld in de  woontoren 100Hoog, een ontwerp van Klunder Architecten, en er is een speciale architectuurrondleiding in het Maritiem Museum. Je kunt een kijkje achter de schermen nemen bij de Willem de Kooning Academie en bewonder het uitzicht vanaf de bovenste verdieping van het Inntel Hotels Rotterdam Centre. Voor kinderen is er een speciale workshop georganiseerd bij Strips!

Wilhelminapier

De afgelopen drie decennia heeft de Wilhelminapier zich ontwikkeld van een havengebied op Zuid tot een mondain stadsdeel. De Kop van Zuid wordt gezien als een verlenging van het centrum. De Wilhelminapier is zich nog altijd aan het vormen, de wolkenkrabbers schieten de grond uit. Bekijk op de Dag van de Architectuur de hotelkamers van Hotel New York en neem een kijkje achter de coulissen van het Nieuwe Luxor Theater, ontworpen door architect Peter Wilson.

Erasmusbrug

Tijdens het weekend van de Dag van de Architectuur worden beide zijden van de rivier op nog meer bijzondere manieren met elkaar verbonden door de CityCruise Special tussen de Maasoevers. Stap aan boord van een van de Tenders, de authentieke passagiersbootjes van het beroemde SS Rotterdam, of ga mee met een tour door de basculekelder aan de zuidkant en hoor alle ins en outs over de constructie en het functioneren van de Erasmusbrug.

Kijk hier voor meer informatie over de dag van de Architectuur Rotterdam

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.