Dag van de architectuur over voedsel

Dag van de architectuur over voedsel

Nieuws
Door: Petra Starink | 19-06-2012

Architectuur en eten staan 23 en 24 juni centraal tijdens de Dag van de Architectuur 2012. Op de kaart staan verrassende evenementen met architectuur en voedsel als ingrediënten. Volg een van de thematische routes of kies à la carte. Kom, proef, geniet en laat u inspireren door de Nederlandse architectuur.

Hieronder een aantal activiteiten in het land:

Het Architectuur Centrum Nijmegen organiseert  een architectenmarkt in het centrum van Nijmegen. Het Mariënburgplein bij LUX en de Bibliotheek staat op deze dag vol kraampjes. Geïnteresseerden kunnen ‘speed-daten’ met architecten, stedenbouwers, interieurarchitecten en landschapsarchitecten uit de regio Nijmegen.

In Haarlem organiseert het Architectuurcentrum Haarlem een overheerlijk menu van gekruide openstellingen en aromatische rondleidingen tot knapperige prestaties. Hierbij staan bijzondere stedelijke ruimten, gebouwen en interieurs die een interessante, boeiende of een verrassende relatie hebben met eten en drinken, steeds centraal. Het werk en de werkwijze van Haarlemse architecten komt ook nog over het voetlicht bij architectenbureaus die speciaal op deze dag ‘open huis houden’ een kijkje in de keuken geven!

In Arnhem kun je op de koffie bij ontwerper Kees Marcelis .Neem letterlijk een kijkje in de keuken (én in de woonkamer, bad- en slaapkamer en…) van deze bekende (interieur)architect. Kees stelt zijn huis open op zondag 24 juni a.s. Altijd al nieuwsgierig geweest hoe de man achter de mooie interieurs zelf woont? Je kunt het zien, voelen en beleven. Kees leidt je rond in zijn huis.

Kijk op de website van BNA voor het hele programma.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.