Dag van de Ontwerpkracht

Actualiteiten, Evenementen, Nieuws

Dag van de Ontwerpkracht

Door: Redactie ArchitectuurNL | 22-04-2022

In samenwerking met BNSP organiseert NVTL op 6 juli de ‘Dag van de Ontwerpkracht’. Op deze dag zoeken deelnemers een antwoord op grote vraagstukken. Bijvoorbeeld de klimaatcrisis, energieopgave, landbouw- en voedseltransitie, biodiversiteit en het huisvestingsvraagstuk. Thema’s die zullen leiden tot een ‘wederombouw’ van Nederland. Hoe halen we onze doelen én zorgen we ervoor dat we de ruimtelijke kwaliteit versterken.

De ‘Dag van de Ontwerpkracht’ stelt deelnemers onder meer de vraag: Hoe kom je met inzet van ontwerpkracht en cultureel opdrachtgeverschap tot gebiedsbrede toekomstgerichte plannen? Plannen waarmee diverse opgaven gecombineerd en integraal zijn aan te pakken? En hoe koppelen we lange en korte termijndoelstellingen aan elkaar?

De inhoud van de vragen is te beantwoorden door bijvoorbeeld ontwerpers, opdrachtgevers, overheden, kennisinstellingen, adviseurs, marktpartijen en bestuurders. Wat kunnen zij van elkaar leren? Wat kunnen we leren van recente praktijkvoorbeelden of juist van de geschiedenis?

Mooi  Nederland

Met antwoorden op deze vragen willen we bijdragen aan het Programma Mooi Nederland van de minister van VRO. Met de ambitie om Nederland mooier te maken én effectieve oplossingen te bieden.

Deelname

Laat je inspireren door verhalen en analyses en doe mee met masterclasses, debat en bekijk de tentoonstelling over Ontwerpend Nederland of ga mee met de fietsexcursies!

Medewerking aan deze dag leveren minister Hugo de Jonge (onder voorbehoud), het College van Rijksadviseurs en Winy Maas (MVRDV). Daarnaast ook WUR, Vereniging Deltametropool, vooraanstaande ontwerpbureaus en partners in de ruimtelijke inrichting van Nederland.

Inschrijven

Beeld: Luchtfoto Deventer, bron Witteveen+Bos

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.