Dag van het Ondergronds Bouwen

Dag van het Ondergronds Bouwen

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 28-01-2009

Donderdag 29 januari wordt in Delft de Dag van het Ondergronds Bouwen gehouden. Dit jaarlijkse congres vindt plaats in de faculteit Civiele Techniek van de TU Delft. Organisator COB heeft dit jaar gekozen voor het thema ‘Bouwen aan vertrouwen’: beeldvorming en publieke opinie rond grote ondergrondse bouwprojecten staat centraal.

Ingenieurs, aannemers, bewoners, journalisten en communicatiemanagers belichten er ieder vanuit hun invalshoek de beeldvorming rond ondergrondse bouwprojecten. Daarnaast is een van de programma-onderdelen de uitreiking van de tweejaarlijkse Schreudersstudieprijs. De prijs is voor de beste afstudeerprojecten in de categorieën ‘Techniek’ en ‘Conceptuele ontwerpen’.

Schreudersstudieprijs 2008
Aan de Schreudersstudieprijs is een bedrag van € 2.500 verbonden. Zeven genomineerden in de categorieën ‘Techniek’ en ‘Conceptuele ontwerpen’ dingen mee naar de prijs. De Schreudersstudieprijs 2008 wordt uitgereikt door Prof. ir. Frits van Tol, voorzitter van de jury van de Schreudersstudieprijs, en Jan de Jong, voorzitter COB en directeur Van Hattum & Blankevoort.

Om bijzondere prestaties op het gebied van ondergronds bouwen te stimuleren, is in 1999 de tweejaarlijkse Schreudersprijs ingesteld. De prijs is vernoemd naar de initiatiefnemer A. M. Schreuders. Om ook studenten te stimuleren om ‘verdiept’ te denken en met slimme ondergrondse oplossingen te komen, bestaat er sinds 2002 daarnaast een Schreudersstudieprijs.

Beste projecten
Deze prijs kent twee winnaars, van het beste afstudeerproject op het gebied van ‘Techniek’ en van ‘Conceptuele ontwerpen’. De winnaars ontvangen een oorkonde en € 2.500. De jury kan daarnaast ook projecten belonen met een eervolle vermelding, die bestaat uit een oorkonde en € 500. Alle studenten die met succes een afstudeerproject op het gebied van ondergronds bouwen hebben afgerond aan een Nederlandse HBO-instelling of universiteit kunnen zich inschrijven voor de prijs.

Meer informatie over de Dag van het Ondergronds Bouwen is te vinden op de website van cob.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.