‘Dagen van Roombeek’ in Enschede

‘Dagen van Roombeek’ in Enschede

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 30-04-2008

De wijk Roombeek in Enschede staat op donderdag 19, vrijdag 20 en zaterdag 21 juni volledig in het teken van stedenbouw en architectuur. De wijk die in mei 2000 door de vuurwerkramp werd getroffen, is weer bijna helemaal opgebouwd. Het is een wijk geworden met de kenmerken kunst, cultuur en architectuur.

Onder de titel ‘Dagen van Roombeek – a city recreates itself’ is een programma samengesteld waarin de wijk drie dagen lang volledig in het teken staat van stedenbouw en architectuur. Op donderdag en vrijdag zullen tijdens verschillende bijeenkomsten en een congres vooral stedenbouwkundige aspecten en architectuur voor professionals besproken en bediscussieerd worden. Zaterdag kan het geïnteresseerde publiek de bijzondere architectuur van de wijk komen bekijken. Het evenement wordt georganiseerd door de gemeente Enschede, Architectuurcentrum Twente en Medialab Enschede.

Met de Dagen van Roombeek wordt symbolisch de wijk weer teruggegeven aan de Enschedese bevolking. Het jaar 2008 is een bijzonder jaar voor Enschede. Allerlei grote (bouw)projecten worden dit jaar opgeleverd.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.