Daglicht voorop in De Nieuwe Admiraliteit

Actualiteiten, Nieuws

Daglicht voorop in De Nieuwe Admiraliteit

Door: Petra Starink | 28-04-2015

Kantoorgebouw De Admiraliteit in Rotterdam wordt getransformeerd tot de Nieuwe Admiraliteit. Deze zomer zal 28.5000 vierkante meter kantoorruimte zijn omgetoverd in bijna 600 woonstudio’s. Klunder Architecten heeft voor dit project MethermoXL verticaal schuivende ramen van Metaglas toegepast. De herontwikkeling van het voormalig hoofdkantoor van Deloitte, behoort tot een van de grootste transformatieprojecten van Nederland.

Combinatie van wonen en werken

Om het aantal leegstaande m2 in Rotterdam terug te dringen wordt De Admiraliteit herontwikkelt. Het project wordt een combinatie van wonen en werken en zal een belangrijke schakel worden voor huisvesting van young professionals, pas afgestudeerden die Rotterdam graag in de stad wil behouden. Het programma omvat de transformatie naar bijna 600 zelfstandige woonstudio’s van 20 – 55m2 en commerciële ruimtes in de plint. De woonstudio’s zijn in oppervlakte.

Grote gevelopeningen

Transparantie staat voorop in De Nieuwe Admiraliteit. Het gebouw kenmerkt zich door de grote gevelopeningen. Klunder Architecten paste voor dit project MethermoXL verticaal schuivende ramen van Metaglas toe. Het innovatieve raamsysteem bestaat uit twee glaspanelen, waarvan het bovenste deel naar beneden schuift. Zo ontstaat in een open stand een glazen balustrade. De schuifrichting, de slanke belijning en de grote afmetingen, zorgen voor een uniek gevelbeeld met optimale transparantie en uitzicht.

Projectgegevens
Ontwerp: Klunder Architecten
Opdrachtgever: City Pads
Bouwbedrijf: ABB
Producten: MethermoXL van Metaglas BV
Foto: Metaglas, ABB, City Pads

Bekijk hier de video

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.